Υπηρεσίες

Ιατρική παρακολούθηση

Στέγη Αγαπησ

Ιατρική παρακολούθηση καθημερινά από συνεργαζόμενο Παθολόγο.

Επίσκεψη στα δωμάτια καθημερινά για παρακολούθηση των οικοτρόφων μαζί με την προϊσταμένη βάρδιας. Ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας τους, παρακολούθηση ζωτικών λειτουργιών, ενημέρωση ιατρικού φακέλου και συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων. Ψυχολογική υποστήριξη των οικοτρόφων και προσωπική επαφή μαζί τους για θέματα και απορίες που μπορεί να τους απασχολούν σχετικά με την υγεία τους.

24ωρη φροντίδα των οικοτρόφων της μονάδας.

Το προσωπικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό, μεριμνά για την καθημερινή φροντίδα των οικοτρόφων τόσο ως προς την υγιεινή τους (τοπική και ολόσωμη), όσο και ως προς την ασφαλή σίτιση και ενυδάτωσή τους, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του κάθε οικοτρόφου. Στην γηριατρική φροντίδα που προσφέρουμε περιλαμβάνονται:

  1. Επιτήρηση λήψης φαρμακευτικής αγωγής πρωί, μεσημέρι, βράδυ ή και όποτε είναι απαραίτητο.
  2. Βοήθεια στην πρόσληψη τροφής και υγρών.
  3. Εξατομικευμένη υποστήριξη στις δραστηριότητες καθημερινής ζωής (ατομική υγιεινή, ένδυση, κινητοποίηση).
  4. Αλλαγή καθετήρων
  5. Περιποίηση κατακλίσεων.
  6. Παροχή πρώτων βοηθειών.
  7. Φροντίδα, όπου παρίσταται ανάγκη, για την ασφαλή μετακίνηση τους από και προς το κρεβάτι τους, κινητοποίηση και μεταφορά με χρήση αμαξιδίου στους κοινόχρηστους χώρους για την κοινωνικοποίηση τους, καθώς και στην τραπεζαρία (όποτε είναι αυτό εφικτό) για την σίτιση τους.
  8. Παρακολούθηση ζωτικών λειτουργιών, βοήθεια στις καθημερινές τους ανάγκες και υποστήριξη σε ό,τι χρειαστούν.
  9. Η συνεργασία μας με φαρμακείo και μικροβιολογικό εργαστήριo επιτρέπουν την άμεση διασφάλιση της φαρμακευτικής αγωγής των φιλοξενούμενων αλλά και την παρακολούθηση της υγείας τους μέσα στον χώρο της μονάδας μας.
  10. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα διασύνδέσης με άλλες επαγγελματικές ειδικότητες ανάλογα με τις ανάγκες (π.χ. νευρολόγο, καρδιολόγο, οδοντίατρο, οφθαλμίατρο κτλ.).

Σημείωση !

Η Στέγη Αγάπης δεν παρέχει υπηρεσίες Νοσηλευτηρίου/Νοσοκομείου ή Κέντρου
Αποκατάστασης. Για την αντιμετώπιση θεμάτων υγείας των Οικοτρόφων πέραν των
τρεχούσης φύσεως, ο οικότροφος θα πρέπει να διακομίζεται σε Νοσοκομείο ή άλλο
κατάλληλο Νοσηλευτήριο.

Προληπτική Προστασία Οικοτρόφων.

Ακολουθούνται όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση ιώσεων, εποχικής γρίπης, covid 19 κλπ. στα πλαίσια τήρησης των κανόνων υγιεινής, όπως ορίζονται από τον ΕΟΠΥΥ και την Περιφέρεια Αττικής, περιλαμβανομένης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για covid 19.

Φυσικοθεραπευτική υποστήριξη.

Στη μονάδα μας παρέχονται εξατομικευμένες συνεδρίες φυσικοθεραπείας από Δευτέρα έως Παρασκευή ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε οικοτρόφου. Οι θεραπευτικές παρεμβάσεις που ακολουθούνται ανήκουν στον τομέα της γηριατρικής φυσικοθεραπείας. Η κινησιοθεραπεία, η θεραπευτική μάλαξη, η αναπνευστική φυσικοθεραπεία καθώς και η επανεκπαίδευση βάδισης παρέχονται από το πρόγραμμα της φυσικοθεραπείας με στόχο τη βέλτιστη ποιότητα της καθημερινότητας του φιλοξενούμενου. Επίσης μια φορά την εβδομάδα πραγματοποιείται το ομαδικό πρόγραμμα κινησιοθεραπείας στα πλαίσια της δημιουργικής απασχόλησης και βελτίωσης των λειτουργικών δραστηριοτήτων.

Κοινωνικοποίηση και διασκέδαση οικοτρόφων.

Εθελοντές και φίλοι απόλυτα προσαρμοσμένοι στον τρόπο λειτουργίας του χώρου αλλά και στις ανάγκες των οικοτρόφων, παρέχουν υπηρεσίες διασκέδασης και απασχόλησης των οικοτρόφων μας. Δύο φορές την εβδομάδα υπάρχει πρόγραμμα ζωγραφικής, μουσικής και συζήτησης. Είναι μείζονος σημασίας η κοινωνικοποίηση των οικοτρόφων και η απασχόληση τους διότι η έκφραση «νους υγιής εν σώματι υγιεί» ταιριάζει απόλυτα στην ιδεολογία και τις αρχές που πρεσβεύει ο χώρος από την αρχή της λειτουργίας του.
Επίσης φροντίζουμε ανά τακτά διαστήματα να δημιουργήσουμε όμορφες μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις, όπου φυσικά συμμετέχουν και οι ίδιοι οι οικότροφοι, για την ψυχική τους ανάταση.

Υπηρεσίες καθαριότητας ιματισμού και κλινοσκεπασμάτων.

Η Στέγη Αγάπης παρέχει υπηρεσίες καθαριότητας των ρούχων και των κλινοσκεπασμάτων των οικοτρόφων. Με επαγγελματικό εξοπλισμό σε πλυντήρια και στεγνωτήρια φροντίζουμε την καθαριότητα των ρούχων και την απολύμανσή τους καθώς και την τοποθέτηση τους στις ντουλάπες των οικοτρόφων.

Σίτιση στην Στέγη Αγάπης.

Η σίτιση των οικοτρόφων μας περιλαμβάνει πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό και βραδινό. Όλα τα γεύματα παρασκευάζονται κάτω από τις οδηγίες του επιστημονικά υπεύθυνου ιατρού και σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε οικότροφου. Φτιάχνονται με αγάπη και μεράκι από την έμπειρη μαγείρισσα μας, η οποία χρησιμοποιεί, μεταξύ άλλων, και προϊόντα που προέρχονται από τις βιολογικές καλλιέργειες στους κήπους της Στέγης Αγάπης, όπως λαχανικά, ελιές και φρούτα.

Πρωινό

Το πρωινό γεύμα περιλαμβάνει ρόφημα, γάλα ή τσάι, που συνοδεύονται από ψωμί ή φρυγανιά με βούτυρο, μέλι ή μαρμελάδα. Επίσης εναλλακτικά το πρωϊνό περιλαμβάνει τυρί, αυγό, ή τοστ.

Μεσημεριανό

Το μεσημεριανό ποικίλει σε λαδερά, όσπρια, ψάρι, κρέας άσπρο (κοτόπουλο) και μοσχάρι ή χοιρινό που συνοδεύονται από ρύζι, μακαρόνια, πουρέ ή κριθαράκι. Η σαλάτα, το φρούτο καθώς και το γλυκό ολοκληρώνουν το γεύμα τους.

Δεκατιανό & Απογευματινό

Το δεκατιανό και το απογευματινό περιλαμβάνουν καφέ ελληνικό ή τσάι με κάποιο κέρασμα (βουτήματα ή/και μπισκότα ή/και κέικ). Όλα είναι προσαρμοσμένα στο διαιτολόγιο των οικοτρόφων.

Βραδινό

Το βραδινό περιλαμβάνει πιο ελαφριά διατροφή. Γιαούρτι, σούπες (χορτόσουπα, κρεατόσουπα ή κοτόσουπα) καθώς και ομελέτα φούρνου ή μακαρόνια με σάλτσα ή πιτούλες (τυρόπιτα ή σπανακόπιτα) είναι αυτά που θα κλείσουν το ημερήσιο διαιτολόγιο τους. Για όσους προτιμούν ή επιβάλλεται κάτι πιο ελαφρύ, θα τους καλύψει μια κρέμα ή ρυζόγαλο ή κομπόστα.